B-kompleksi ja biotiini koosmõju

Kuigi seda nimetatakse mõnikord H-vitamiiniks, on biotiin tegelikult B-kompleksis sisalduvate toitainete perekonna osa, mis sisaldab ka tiamiini, riboflaviini, niatsiini, folaate ja vitamiine B-5, B-6 ja B-12. Need vitamiinid töötavad koos tervise kasuks; B-keerulistele vitamiinipreparaatidele on juba piisavalt biotini, nii et te ei vaja eraldi biotinipreparaati. Siiski ei võta lisa biotiini kasutamisel negatiivset mõju teiste B-kompleksis sisalduvate vitamiinide funktsioonile ja sellel ei ole kõrvaltoimeid.

B-komplekssed vitamiinid ja energia

Täiendus, mis sisaldab kõiki B-kompleksis sisalduvaid vitamiine, sealhulgas biotiini, aitab tagada, et teie organismil on toitaineid, mida ta vajab energia saamiseks. B-kompleksi vitamiinid töötavad koos, et aidata teie keha metaboliseerida süsivesikuid, valke ja rasvu, nii et teie rakud saaksid neid kasutada energiaallikana. Biotiinil on eriti oluline roll süsivesikute ainevahetuses. See on eriti oluline energia tasemele, sest süsivesikud on lihaste eelistatud energiaallikas, ja ainsaks energiaallikaks on suhkur. Siiski ei võta B-kompleksi täiendus lisaks rohkem biotiini kasutusele rohkem energiat kui B-kompleksi vitamiini võtmist.

Vere ja närvide tervis

Biotin ja teised B-kompleksi vitamiinid toetavad närvide ja vererakkude tervist. Niatsiin, vitamiin B-6 ja vitamiin B-12 aitavad sünteesida punaseid vereliblesid, spetsiaalseid rakke, mis seostuvad hapnikuga, mida te hingate, ja jagage seda kudedesse kogu kehas. Madalad biotiinitasemed takistavad ka hapniku transporti ja põhjustavad aneemiat. B-kompleksi vitamiinid, sealhulgas tiamiin ja B-12, soodustavad ka tervete närvide ja aju toimet. Teatud B-vitamiinide madal tase kahjustab närvisüsteemi – näiteks B-12 defitsiit võib põhjustada närvikahjustusi.

Muud tervisehüvitised

Täiendus, mis sisaldab biotiini ja muid B-kompleksi vitamiine, toetab terveid naelu ja nahka. Vitamiinid B-1, B-2, B-3, B-6 ja biotiin kõik aitavad kaasa naha tervisele, ja nende vitamiinide madal tase võib põhjustada naha häired, nagu lööbed. Marylandi Ülikooli meditsiinikeskuse andmetel võib biotin aidata kaasa ka nõrkade küünte ja juuste tugevnemisele, kuigi rohkem on vaja rohkem teada saada, kuidas see hästi toimib.

Võimalikud negatiivsed mõjud

Kuigi on oluline täita seda, et iga B-kompleksi vitamiini soovitatav ööpäevane tarbimine ületab soovitatud annuse ületamist, ei anna see mingit lisakasu. Liiga palju vitamiini B-5 võib biotiini imendumist häirida, kuid B-kompleksi vitamiinil on tasakaal kõik B-vitamiinid, et vältida liiga palju B-5 saamist; igapäevaselt on vaja 30 mikrogrammi biotiini, mis sisaldab biotiini Alates toidulisanditest ja toidust – vastavalt teie vajadustele. Kuid liiga biotiini võtmine või biotiini võtmine lisaks B-kompleksi lisandile ei põhjusta kõrvaltoimeid ega mõjuta negatiivselt teiste B-kompleksis sisalduvate vitamiinide toimet. Parem on saada toidust B-kompleksis sisalduvaid vitamiine. Liha, munad, piimatooted, täisterad, kaunviljad, puuviljad ja köögiviljad pakuvad erinevaid B-kompleksis sisalduvaid vitamiine, ja kui need sisaldada neid oma toidus, siis tõenäoliselt vastavad teie vajadustele. Biotiiniga eriti rikkaid toitu hõlmavad munad, pähklid, seened, banaanid ja lillkapsas.