Millised toidud aitavad eemaldada ummistunud artereid?

Ateroskleroos või ummistunud arterid on väga tõsine tervislik seisund, mis võib põhjustada südamehaigusi või insult. Kolesterool ja muud rasvained koguvad mööda arteriaalseid seinu, vähendavad teie veresooni ja takistavad verd voolata sinu südamele, kopsudesse, ajust ja teistesse elunditesse. Riiklik südame-, kopsu- ja vereinstituut kinnitab, et toitumine ja kehaline aktiivsus on kaks parimat elustiili muutust, mida saate teha ateroskleroosi raviks. Paljud maitsvad, looduslikud toidud võivad aidata ateroskleroosi progresseerumist peatada ja isegi ummistunud artereid puhastada.

Kala

Mõned kalad sisaldavad tervislikke oomega-3-rasvhappeid, mis teadaolevalt mõjutavad positiivselt kõrge vere kolesteroolitaset, mis põhjustab ummistunud arterite tekkimist. Nende kalade – heeringa, tuuni, forelli, makrelli ja lõhe söömine – vähendab ateroskleroosi mõnes elanikkonna segmendis. Oregoni tervise ja teaduse ülikooli teadlaste uuringus “American Journal of Clinical Nutrition” leiti, et naistel, kes võtsid kaks või enam rasvhapete portsjonit igal nädalal või üks või mitu tuunikala portsjonit, olid arterid, mis olid vähem ummistunud kui Naised, kes ei söönud kala regulaarselt. Aruandes omistatakse see kasu oomega-3 eikosapentaeenhappele ja dokosaheksaeenhappele.

Lina seemne

Lina seeme on tervislike oomega-3 rasvhapete allikas. Loodusliku linaga valmistatud kuivatatud, jahvatatud linaseemne või linaõli lisandid ateroskleroosi vähendamiseks. Puuvilja õhtusöögi ajal puhastage oma artereid puhtaks linaseemne suppideks ja hautamiseks.

Tsitrusviljad

Sööge apelsine ja greibeid, et vähendada stenoosi või arteriaalse ruumi vähenemist kolesterooli ja teiste rasvhapete kogunemise tõttu. Lõuna-California ennetava meditsiini osakonna ülikooli teadlaste uuring näitas, et kõrgekvaliteetsed viskoossed kiudained, eriti pektiini sisaldav toit, näivad teie arterite ummistumist kaitsvat.

Kaerajahu

Riiklik südame-, kopsu- ja vereinstituut soovitab süüa kaerahelbed ja teravilja teravilja, et vähendada ateroskleroosi. Kaaliumis lahustuv kiud seondub kolesterooliga, enne kui teie organismil on võimalik kolesterooli toitu imetada. Alam-kolesterooli imendumine toob kaasa arteriaalsete seinte minimaalse kogunemise. Banaanid, apelsinid, aeduba ja must-silmiga herned on ka head lahustuvate kiudude allikad. Kaasa pirnid, ploome, rosinaid ja lima-oase järgmisel toidupoes.

Võimaluse korral aseta või ja margariin oliiviõliga. Vastavalt American Heart Associationile on võid ja margariin sisaldavad ebatervislikke küllastunud ja transrasvhappeid, mis võivad suurendada teie südamehaiguste ja ummistunud arterite riski. Tervislik toit sisaldab väikseid koguseid tervislikke, polüküllastamata rasvu, mis aitavad vähendada kolesterooli taset. Marylandi Ülikooli Meditsiinikeskus soovitab tarbida 2 kuni 3 teelusikatäit oliiviõli päevas, mis asendab muud liiki ebatervislikke rasvu.

Oliiviõli