Mida süüa neerukahjustusega kulturistidele?

Nagu kulturistid, teate vitamiinide ja mineraalide olulisust lihaste ülesehitamisel ja energia pakkumisel. Te ei pruugi teada, et teie risk neeruhaiguse korral suureneb, kui olete kulturist. Kui teil on hiljuti diagnoositud neeruhaigus, siis arvatavasti ei tea, kas teie kulturismi päeva on möödas. Kui teate kulturismi, neeruhaiguse ja toitumise vahelist seost, saate luua dieedi, mis võimaldab teil füüsiliselt aktiivselt jääda.

Neeruhaigused ja kulturism

Steroidide kasutamine ja suure valgusisaldusega dieedid on kaks põhjust, miks kulturistid võivad olla suurenenud neeruhaiguse riski. Vastavalt “Journal of the American Society of Nephrology”, steroid kuritarvitamine võib negatiivselt mõjutada endokriinsüsteemi. Kulturistidel on tihti veres kreatiniini sisaldus, mis võib põhjustada neeruprobleeme. Ehkki suure valgusisaldusega dieeti peetakse lühikese aja jooksul ohutuks, võib liiga palju valku süvendada juba olemasolevaid neeruprobleeme. Kuna enamik kulturistid tarbivad suures koguses valku, et ehitada lihaseid, siis võib-olla on neil suurem oht ​​neeruhaiguste tekkeks. Küsige oma arstilt, kas teie neeruhaiguste dieet hoiab ära kulturismi ja mida saate teha füüsilise aktiivsuse püsimiseks.

Valk

Kuna suures valgusisalduse ja neeruhaiguse vahel on seos, võite küsida, kas peaksite valku vältima. Kui teil on neeruhaigus, nõuab teie organism ikkagi valku. Kuigi teie arst võib soovitada piirata oma valgu tarbimist, mõnikord kuni ühe grammi kehakaalu kilogrammi kohta päevas, vajab teie keha endiselt valkude sisaldavate toitude sisaldavaid asendamatuid aminohappeid. Kulturisena võidakse teil tarbida kuni 100 kuni 150 grammi valku päevas, kuid kui teil on neeruhaigus, peate seda vähendama. Lean liha, oad, läätsed ja pähklid on kõik toidulisandid valkude allikad.

Süsivesikud

Süsivesikud võivad teie toidus tervislik energiaallikas olla. Süsivesikud on eriti olulised, kui teie arst on teie neeruhaiguse tõttu soovitanud madala proteiinisisaldusega toitu. Nad asendavad kaloreid ja energiat, mida sain valgust saada. Valige tervislikud süsivesikud, nagu näiteks puuviljad, köögiviljad ja terad.

Rasvad

Rasvade tarbimine on teine ​​kulturismi toitumisalane komponent. Neeruhaigusega peaksite piirata oma tarbimist kõikidest rasvadest, kuid rasvad, mida te sööte, peaksid olema terved, küllastumata. Valmistage rapsiõli ja oliiviõli küpsetamisel.

Kui teil on neeruhaigus, peate jälgima teatud vitamiine ja mineraalaineid, mis on kulturismi toitumise seisukohalt olulised. Neeruhaigus võib põhjustada fosfori ülemäärast taset, mis tähendab, et peate piirata oma kaltsiumi sisaldavate toitude tarbimist. Kaltsiumi rikkad toidud on kulturistidele olulised, sest need aitavad säilitada tugevat luu ja lihaseid. Teie arst võib soovitada kaltsiumi lisandit, mis aitab säilitada teie taset ilma liiga palju fosforita. Kaalium on teine ​​kulturistidele oluline toitaine, sest see aitab säilitada korralikku lihaste funktsiooni. Sa pead jälgima oma tarbimist, sest liigne kaaliumisisaldus võib põhjustada normaalse südame rütmi häireid. Piirata oma naatriumi tarbimist ja arutada teie raua taset arstiga, et määrata, kas teil on vaja täiendust.

Vitamiinid ja mineraalid