Milline näeb välja 5-nädalane loote?

Rase on imetamise aeg. Mõlemad vanemad võivad saada uudishimuliseks, mida nende arenev beeb välja näeb emakas. Õnneks järgib loote areng suhteliselt prognoositavat kasvu. 5-nädalane loote areng areneb kiiresti, kuigi mitte nii kiiresti kui varasematel nädalatel. Selle välimus sarnaneb kurkupoega, kuid inimese funktsioone hakatakse moodustama.

Kolm kihti

Kui teil oli võimalus vaadata 5-nädalase loote, näete, et see koosneb kolmest rakkude kihist. MayoClinic.com soovitab, et ülemine kiht või ektoperem oleks nahale, kesknärvisüsteemile, silmadele ja sisekõrvale. Keskmist kihti nimetatakse mesodermiks ja see, kus areneb süda, luud, lihased, neerud ja suguelundid. Rakkude sisemine kiht, endoderm, kujutab endast soolestikku, kopse ja kusepõie.

Suurus

Ameerika raseduse ühingu andmetel on 5-nädalane lootel väga väike. See mõõdab ainult 0,118 tolli pikkust. Selles vanuses mõõdetakse beebi kõrgus pea ülaosast tagumisse otsapiirkonda. Seda mõõdetakse sel viisil, kuni jõuab 20 nädalani, kui mõõtmised viiakse peast kreeni. Loodus vaatab seesama seemne suurust.

Pea

Baby Gaga selgitab, et suurem osa 5 nädala kasvast keskendub pea. Kui sa suutsid enesele meelde minna, näeksid aju poolläbipaistvate rakkude kihina kiirelt arenemas. Aju töötab juba verd südame ja vereringe reguleerimiseks. Närviline toru, mis kasvab, muutub seljaaju ja aju, on hõivatud. Rakkude kiht asub seal, kus silmad ja kõrvad hakkavad moodustama.

Südame ja vereringe süsteem

5 nädala vanuselt ütleb BabyCenter, et loote süda hakkab võita. See on esimene elund, mis hakkab tööle. 5 nädala vanuses südames on kaks kambrit, millest igaüks eraldi pumpatakse. Seejärel jagatakse süda nelja kambrisse ja hakkab toimima, aidates vereringet arendada. Verepumbad läbivad korrapärase rütmi läbi kogu keha, muutes kõik elundite, luude ja lihaste täiendavad arengud võimalikuks.

Mitmesugust

Kopsu, pankrease, mao ja maksa algupärased vormid ilmuvad juba 5 nädala vanuses. Lisaks sellele, Baby Gaga ütleb, et pungad, mis saavad käte ja jalgade hakkavad arenema. Jalad, mis kasvavad aeglasemalt kui käed ja käed, sarnanevad sabale.