Milline peaks kõrge kolesterooliga diabeetik olema sööma?

Suhkurtõve diagnoos hõlmab tavaliselt nõuandeid toidu kohta, mida ei tohiks süüa. Kui te proovite ka kolesterooli kõrgeid väärtusi, võib see toidutoormata toiduainete loetelu tunduda ebatõenäoliselt pikk. See võib osutuda lihtsamaks ja tasuvamaks keskenduda toidule, mida peaksite sööma, kui mõlemad diabeed ja kõrge kolesterool põhjustavad terviseprobleeme.

Teie igapäevases dieedis peaksite sisaldama vähemalt 44 grammi rasva. See moodustab umbes 20 protsenti oma igapäevasest kalorist, mis põhineb 2 000-kalorise päevasel dieedil. Valige tervete rasvade, näiteks pähklite, seemnete, kala ja oliiviõli leidmine. Need õlid võivad aidata vähendada kolesterooli, eemaldades teie süsteemist ebatervislikud vere rasvad, nagu kolesterool ja triglütseriidid. Proovige süüa kala, nagu lõhe, makrell, järveforell ja sardiinid, mitu korda nädalas. Saate iga päev suupisteid kreeka pähklite või mandlite seast. Võite lisada lina segu jogurti ja muffinini ning kasutada oliiviõli margariini, võid või lühenemist küpsetamisel.

Sööge vilja. Kuigi puuviljad sisaldavad suhkrut, aitab vilja kiudaine aeglustada teie vereringes suhkru imendumist. Puuviljade, kaunviljade, köögiviljade ja täisterata kiud aitavad teil reguleerida veresuhkru taset, alandada kolesterooli ja aitavad teil täita üldisi soovitusi, mille kohaselt naised sisaldavad 25 grammi kiudaineid ja 38 grammi kiudaineid igapäevases dieedis. Suure kiudainelisusega puuviljavalikute hulka kuuluvad õunad ja pirnid nahkade, mustikad, murakad, maasikad, apelsinid ja greibid. Puu sisaldab ka antioksüdante ja vitamiine, mis edendavad head tervist.

Söö rohkem kaunviljasid. Mustad oad, aeduba, lima oad ja muud kaunviljad on kolesteroolivabad ja madala küllastunud rasvhapetega. 1/2-tassi viigimarjade serveerimine sisaldab 1 grammi kogu rasva ja ei sisalda kolesterooli ega küllastunud rasvu. Nad pakuvad ka valku ja kiudaineid. Kui asenda mõni oma dieeti liha koos oadega, võite oma dieedil vähendada kolesterooli ja küllastunud rasvade hulka. 1-tassi serveeritud keedetud mustad oad, pinto oad ja aedoad on 19 grammi kiudaineid.

Söö köögivilju. Köögiviljade kiud aitab teil kiiremini täita ja püsida kauem kui siis, kui võite süüa vähese kiudainesisaldusega toitu. See võib aidata teil kaalust alla võtta ja vältida ebatervislike suupistete kiusatust, mis aitab vähendada kolesterooli. Ameerika diabeediassotsiatsiooni poolt soovitatud köögiviljad hõlmavad maguskartulit, spinatit, kapsleid ja kollasid.

Kaasa tervislikud rasvad

Süüa puu

Süüa rohkem oad

Baasjahud köögiviljadel