Autistlike lastega seotud reeglite ja piiride tähtsus

Kõik lapsed tulevad maailma, uskudes, et nad on universumi keskus, mis on usk, et nad välja kasvavad, sest nad hakkavad mõistma, et teistel inimestel on autistliku abi järgi tundeid ja uskumusi, mis võivad nende seast erineda. Org teabeleht. Kui olete autistliku lapse vanem, võite siiski märganud, et teie lapsel on raske mõista, et teised inimesed mõtlevad teisiti kui nad teevad või et keegi teine ​​võiks teavet teisiti tõlgendada. Sel põhjusel aitab selge reeglite ja piiride kogum aitab teie autistlikul lapsel õppida sobivat käitumist, isegi kui tal on raske mõista, miks mõned käitumised on sobivad ja mõned mitte.

Struktuur

Vastavalt Bright Totsile, hariduslikule ressursile lapse arengus, autistlikud lapsed toetuvad suuresti struktuurile, mis toimib. Põhjus on see, et maailm on segadusse autismiga lapse jaoks, sest ta ei mõista maailma nii nagu teete. Teie laps püüab mõista põhilisi sensoorseid andmeid ja miks üks informatsioon on tähtsam kui teine. Oma elukonstruktsioon aitab tal õppida, mis käitumine on mis tahes olukorras sobiv, kuna rutiin muutub harva ja ta kasutab seda, mida ta aru saab, on normaalne. Struktuur aitab tal teada, mis on vastuvõetav ja mis on õige korduva rutiiniga.

Stress

Vastavalt Autism-help.org-i andmetele on autistlikud lapsed tavapäraste rütmidega vähem stressis kui ilma nendeta. Kui teie lapsel on range rutiin, on ta vähem tõenäoline, et ta läheb paanika režiimi või kardaks. Kuna paljudel autistlikel lastel on raske mõista erinevusi ja üleminekuid oma elus, on oluline, et te aitaksite stressi minimeerida, kehtestades oma tavapärase reegli ja piiride. Näiteks võite luua diagrammi selle ajakavaga, mis võimaldab teie lapsel täpselt näha, milline igapäevane väljapanek näeb välja. Näiteks võite aidata stressi minimeerida, muutes selle reegli, mille kohaselt peab ta iga päev pesema käte vahele väljaspool mängimist ja lõunasööki. Selle tagamiseks, et ta järgib seda reeglit ja teab, et see on nõue käte pesemiseks, võite paigutada lõhna ja mänguaja vahel ajaveebile seebi ja vee fotot, mis aitab tal jääda oma rutiiniks, järgides samal ajal reegleid, mida olete Seatud tema jaoks.

Tantrums ja meltdowni tõkestamine

Kuigi kõik lapsed on erinevad ja neil on oma reaktsioonide kogum, mis võivad muutuda või häirida, võib teie autistlik laps olla üks paljudest, kes aeg-ajalt viskab tantrumit või kellel on ägenemine. Näiteks kui puhkustate, võib see hirmutada ja segi ajada, et ta ärkab teises kohas mõne päeva jooksul erineva rutiiniga. Vastavalt Autism-help.org teabelehele peate valmistama oma autistliku lapse ette muudatusteks ette ja võimalikult sageli, et aidata minimeerida negatiivseid reaktsioone, mis neil võib olla reeglite ja piiride muutmisel. On hädavajalik, et kui sa häiriksid oma rutiini või plaanid, et sa temaga eelnevalt räägid, hoiatasid teda, et kodus kehtivad reeglid ja piirid on endiselt jõus kõikjal, kus te puhkustate. Kui soovite muuta mõnda reeglit, näiteks magamaminekut või aega, mille jooksul teie laps saab mängida väljaspool, peate hoiatama teda ette, et reeglid erinevad, et teda kohandada.

Piirid

Piirid on teie lapse jaoks olulised, sest autistlikel lastel on mõnikord raske mõista isegi kõige põhilisemaid reegleid. Vastavalt helpguide.org-ile saate aidata oma lapsel mõista piiri, kasutades visuaalseid jooni, näiteks värve, mis esindavad asju, mis on okei ja mis on ohtlikud. Näiteks võite õpetada oma lapsele seda, et punane tähendab, et teie kodus ei kasutata bürokraatiat ega punast paberit, et tal pole lubatud ilma abita kasutada, näiteks väljapääsuuksed või ahjuuks. See aitab teie lapsel mõista, mis on korras ja mis ei muutu segi ajada. Kuigi ilma autismita laps ei pruugi olla eeskirjade ühendamisel probleeme, tunneb ta juba uusi reegleid, paljud autistlikud lapsed võitlevad sama asja tegemisel, mis muudab visualiseerimise, et selgitada piirid veelgi olulisemaks.