Milline on madalaim kalorikogus naisel, kes püüab kaalust alla võtta?

Madala kalorsusega toitumine aitab teil vähendada keharasva ja kaotada kehakaalu. Kuid teie kalorite drastilisel vähendamisel võib olla vastupidine mõju ja see takistab teie kehakaalu langetamist. Korralikult arvutatud kalorite arv, mida keha vajab igapäevaselt, on oluline ohutult kehakaalu alandamiseks.

Tervislik kehakaalu langus toimub tavaliselt aeglaselt ja pidevalt. Plaan kaotada mitte rohkem kui 1 kuni 2 naela. Nädal, isegi kui teie esialgne kehakaalu langus on esimesel nädalal või kahel veidi kiirem, märgib Mayo Clinic. Kui päevase puudujäägi tekitamine on 500 kalorit, tekib nädala jooksul kaalulangus 1 palli, kusjuures 1000 kaloripäevane puudujääk toob kaasa 2 naela. Kaalulangus. Columbia Ülikooli andmetel on minimaalne kogus kalorit, mida naine võib päevas tarbida, kui tervis jääb – 1200.

Teie põhiline ainevahetuse kiirus on energia, mõõdetuna kalorites, mida keha puhastab normaalsete kehaliste funktsioonide säilitamiseks, märgib PreventDisease.com. Teie BMR on minimaalne kalorite arv, mida teie keha vajab igapäevaselt ja sõltub kõrgusest, kehakaalust, soost ja vanusest. Näiteks 29-aastane naine, kes on 5 jalga 4 tolli pikk ja kaalub 180 naela. Nõuab umbes 1602 kalorit päevas. Kuid teie täpne arv võib olla erinev.

Lisaks teie BMR arvutamisele on oluline arvestada ka teie aktiivse ainevahetuse määraga. Teie AMR-i määrab iga päev toimuvatest toimingutest põlevate kalorite hulk, nagu näiteks kiire käimine, jõulisteks, näiteks rasketeks tõstmiseks. AMR ühendatakse teie BMR-iga, et määrata, kui palju kaloreid vajate iga päev, lähtudes teie füüsilistest omadustest ja elustiilist. Näiteks, ehitustööga isik põletab palju rohkem kaloreid, siis keegi, kellel on tööleht.

Kalorite puudujääki saab luua dieedi, füüsilise koormuse või mõlema kombinatsiooni abil. Kuna naine ei tohiks kunagi süüa vähem kui 1200 kalorit päevas, jälgige hoolikalt, et tarbitud kalorid ja põletatud kalorid hoitakse, et vältida selle arvu langemist. Lisaks söömisele vähendatud kalorsusega dieedile peaks toidus sisalduv toit olema toitainete tihe, näiteks tailiha, täisteratoid, puuvilju ja köögivilju. Need toidud suurendavad energiatarbimist, suurendavad ainevahetust ja hoiavad teid täiuslikumaks kauem. Treeningu puudujäägi tekkimisel sõltub põletatud kalorite arv harjutuse intensiivsusest. Näiteks 160-lb. Naine põletab 508 kalorit ühe tunni jooksul suure mõjuga aeroobikatööstuses, võrreldes 250 kaloriga, mis põles ühe tunni jooksul mõõduka raskesti tõstmisega, märgib tervise olekut.

Ohutu kehakaalu langus

Basaalarvutus

Aktiivne ainevahetus

Dieet ja harjutus