Mis on parem võidelda: poks või kickboxing?

Võitluskunstide ringkondade ühine küsimus on see, millised stiilid on paremad tänava võitluses. Paljudel juhtudel on see argumendiks “õunad ja apelsinid”, näiteks maapõuega seotud võitluskunstide võrdlemine, näiteks maadlus vastuolus karatega. Kickboxing ja poks on aga väga sarnased, ja nende võrdlus on mõistlikum kui paljud teised.

Jagatud eelised

Boxing ja kickboxing jagavad palju eeliseid, kui tegemist on tänava võitlust. Mõlemad pakuvad võitlejatele vahendeid ja strateegiaid rünnaku korral. Mõlemad hõlmavad ranget füüsilist väljaõpet, et muuta rünnakud raskemaks ja aitama sportlast neelata kahju. Võibolla kõige olulisem, kui kaitsev taktika õpetaja Lee Sprague juhib tähelepanu, poksijad ja kickboxers kulutavad aega saada tabanud. See tähendab, et need võitjad, mida nad võitlevad, ei pane neid paaniks.

Jagatud puudused

Kickboxi ja poksi ühised puudused tulenevad asjaolust, et mõlemad harjutatakse spordiga. Sport järgib reegleid ja eeskirju tänapäeva kaitsesituatsioonides ei eksisteeri. Näiteks jalgadega kubemekindlalt, kuigi tänavasõda on väga levinud, pole poksis või kickboxis lubatud. Seega ei õpetata, kuidas selle vastu kaitsta või kaitsta. Samamoodi ei tegele mitte ükski stiil silmade lõikamisel, hammustamisel, kurgu rünnakute või mis tahes liiki maapealse kaitsega.

Kickboxingi eelised

Peamine eelis kickboxing on üle poks on tema tööriistad. Kickboxers rongi oma käed, jalad, küünarnukk, põlved ja mõnikord juhid kui relvad lööma. Nad ei õpi mitte ainult neid relvi kasutada, vaid ka õpivad, kuidas neid kaitsta. Nagu Joe Lansdale pani kirjeldama võitlust poksijaga: “Ta oli päris hea, aga mul oli neljarattaline sõit.”

Kassi poks

Kui kickboxing õpetab erinevaid vahendeid, poks spetsialiseerub üks asi ja ainult üks asi: löögid. Kogenud bokser lööb nii hästi, et poks oli ainus lääne võitluskunst, mis muljetavaldaks Bruce Lee, et lisada tema võitluskunstide kontseptsioonid Jeet Kun Do. Pokslased kipuvad olema kickboxersiga kiiremad ka siis, kui on vaja kaitsta välgupüüdlusi või nende koolituspartnereid.

Konteksti tähtsus

Vastavalt võitluskunstide juhendaja Dave Coffmanile pole sellist asja nagu võitluskunsti stiil. Seal on head sportlased, paremad treenerid ja suurepärased väljaõppemeetodid. Spetsiaalne, andekas kvalifitseeritud treeneriga kickboxer võidab keskpärase või motiveerimata poksija ja vastupidi. Kahel võrdselt andekas sportlasel, üks poksija ja üks kickboxer? Coffman ütleb: “see keeb alla sellele, kes tahab sellel päeval kõige rohkem”.