Mikrolaineahju ja praetud peekonni

Peekon on sealiha kõht, mis on kuivatatud soola, suhkru ja nitraadiga. Sageli on see ka suitsutatud. Traditsioonilist peekonit ei tohiks segi ajada Kanada punase peekoniga, mida nimetatakse ka peekoniks ja mis on lõigatud seali tagaküljest ja sisaldab vähem rasva. Kui sa armastad peekoni, kuid tahaksid vähem kaloreid, proovige mikrolaineid pannib praadimise asemel.

Kalorite sisaldus

Vastavalt Ameerika Ühendriikide põllumajandusministeeriumi andmetele on mikrolaineahjus küpsetatud traditsioonilises kuivatatud seakapakis 25 kalorit ühe viilu kohta, samal ajal kui sama toote pannil piserdatakse peekoni 42 kalorit ühe viilu kohta.

Rasvasisaldus

Mikrolainete peekoni kogus ühe rasva kohta on 1,86 grammi. Praetud peekonis olev kogu rasv on 3,18 grammi. Paberi rätikuga peekonid võimaldavad rasvade imendumist toiduvalmistamise käigus, mis võib arvata selle keetmise meetodi väiksema rasvasisalduse tõttu.

Märgib arvestust

Vastavalt toiduainete inseneride küpsetamise jaoks on köögiviljamahtu kipuvad valmistama peekonit, nii liha kui rasva. Teiselt poolt annab pannipüree tavapärasest peekonistruktuurist krõbeda rasva ja närimisjääli.