Millised toidud stimuleerivad luu fusiooni pärast seljaajamist?

Seljaaju fusioon ühendab püsivalt teie selgroo kahte või enamat luu. Kuigi ükski toit ei stimuleeri spetsiifiliselt luu fusiooni, võib mõned toiduliigid soodustada paranemist ja soodustada luude kasvu. Konsulteerige oma arstiga konkreetse postoperatiivse hoolduse jaoks.

Tagasi kirurgia

Enamus tüüpi seljavigastuste korral ei vaja operatsiooni. Väiksel protsendil juhtudest võib teie arst soovitada tagasioperatsiooni. Mõned kehavigastused või haigusseisundid, mis võivad vajada operatsiooni, hõlmavad luumurdusid, deformatsioone, hernide kettaid ja degeneratiivseid ketaste haigusi. Teie arst sooritatava seljaoperatsiooni tüüp sõltub teie vigastusest. Erinevat tüüpi seljaoperatsioonide hulka kuuluvad diskektoomia, laminektoomia, vertebroplastiia või fusioon. Seljaaju fusioon on ainus seljaoperatsioon, mille järel soovite luu fusiooni stimuleerida.

Valk

Valk võib aidata teie keha paranemist pärast operatsiooni kiiremini. Teie keha kasutab proteiine kude, sealhulgas valgete ja vererakkude, naha ja lihaste ehitamiseks. Veebileht Dietoloogia kinnitab, et keha vajab pärast haava hulgast rohkem valku. Madala valgusisalduse tõttu võib pärast seljaajamist ja luumurdude tekkega tekkida hiline tervenemine. Toidud, millel on kõrge valgusisaldus, hõlmavad veiseliha, sealiha, kana, kala, mune ja piimatooteid. Keskmiselt vajab enamus inimesi vahemikus 33 grammi ja 5 grammi valku kilogrammi kehakaalu kohta.

Kaltsium

Kaltsium on organismi kõige rikkalikum mineraal. Peaaegu kogu teie keha kaltsiumis leidub teie luid. Drugs.com sõnul aitab kaltsium ennetada luu kadu ja tugevdada luude arvu. Teie arst võib soovitada süüa kõrge kaltsiumi sisaldavat toitu. Kaltsiumi sisaldav toit sisaldab piima, jogurt, juustu, kala ja tumerohelisi köögivilju. Toidu- ja toitumisnõukogu soovitab, et 19 … 50-aastased täiskasvanud annavad 1000 milligrammi kaltsiumi päevas.

Silicon

Silikoon mõjutab luu kasvu moodustumist vastavalt artiklile “Silikaadid ja luude moodustumine”. Kuigi räni roll luu moodustumisel ei ole arusaadav, tundub see, et see parandab luude tervist. 2004. aastal avaldatud “Luu ja mineraaliuuringute ajakirjas” avaldatud uuringus leiti, et räni tarbimine on positiivselt seotud luude mineraalse tihedusega meestel ja menopausieelsetel naistel. Teraviljad, terad, puuviljad ja köögiviljad sisaldavad räni. Tavalise lääne toitumise keskmine tarbimine on 20 milligrammi kuni 50 milligrammi päevas.