Kaaliumisisaldus veekindlusele

Vee peetuse võimalike põhjuste tõttu ei ole üksikuid ravimeid, mida saaks igat juhtumit ravida. Siiski võib veenisisestumise korral, mis on põhjustatud kõrge naatriumi tasemest kehas, tõhusa ravi abil suurendada kaaliumi sisaldust toidus.

Veekindluse põhjused

Veepeetus, mida nimetatakse ka turseks, võib põhjustada kehaosa paisumist. See on tingitud vedelikust, mis koguneb rakkude ja vereringesüsteemi vahel. Jää, jalgadel ja pahkluudel on kõige sagedasem veekindlus, kuid see võib esineda ka kätes ja näohes. Marylandi Ülikooli Meditsiinikeskuse järgi võivad turse põhjustada teatud ravimid, pikka aega istuvad või seisvad, rasedus, kõrged temperatuurid, neerud, südame- või maksahaigused ning soolaste toiduainete söömine.

Kaalium ja naatrium

Soolased toidud, mis on kõrge naatriumisisaldusega, võivad olla üks kõige sagedasemaid tursete põhjuseid. American Heart Association märgib, et 98 protsenti kõigist ameeriklased tarbivad päevas soovitatavat naatriumi kogust kaks korda. Kaalium võib olla kasulik tasakaalustamaks naatriumi mõju kehale. Kui te tarbite rohkem kaaliumi, eritub naatrium uriiniga. Seetõttu võib kaaliumisisaldus olla ülemäärase naatriumisisalduse põhjustatud veekadu vähendamisel.

Veesäilituse vähendamine kaaliumiga

Puuviljad ja köögiviljad on üldiselt head kaaliumiallikad. Kaaliumisisaldusega toiduained hõlmavad maguskartulit, limaube, banaane, seeni, spinati, kartulit, rohelisi, tomati, aprikoosid, mustade setete, greibi, hiina, tuuni, madala rasvasisaldusega jogurti ja melassi. Kuigi kaalium võib olla kasulik naatriumi mõju neutraliseerimiseks, ei tähenda see, et võite naatriumirikaste toitude puhul hõõruda. Sa peaksid siiski proovima vältida töödeldud ja pakendatud toitu nii palju kui võimalik, kuna nad moodustavad üle 75 protsendi naatriumi, mida ameeriklased tarbivad.

Kaalutlused

Kuigi kaalium võib olla tõhus vahend veepeetusvõime vähendamiseks, võib ka liiga suur vere kaaliumisisaldus olla ohtlik. Kaaliumi tarbimine toiduallikate kaudu on üldiselt ohutu, kuid enne kaaliumipreparaatide kasutamist peate oma arstiga nõu pidama. Marylandi Meditsiinikeskuse ülikool märgib, et kaaliumipreparaate saab ravimitega kokku puutuda, ja neeruhaigusega inimesed peaksid neid vältima.