24-nädalase beebi suurus

Teie lapse 24. nädala või kuuendal kuul võite oodata, et ta areneb dramaatiliselt nii füüsilises suuruses kui ka füüsilistes võimes. Terved lapsed võivad olla dramaatiliselt suurusjärgus, nii et te ei peaks muretsema, kui teie 24-nädalane vanus on palju suurem või väiksem kui tema eakaaslased. Samuti pidage meeles, et ta võib varieeruda, kui ta saaks teistsuguse ajakava järgi kasvatada.

Suurus

Enamik väikelastel kasvab keskmiselt ½ tolli kuni 1 tolli iga kuu ja saada 5 kuni 7 untsi. Mayo kliiniku andmetel igal nädalal alates sünnist kuni 6 kuu vanuseks. Sellisel määral peaks teie laps kahekordistama oma sünnikaalu 24 nädala jooksul. Kuid alates kuuendast kuust kuni tema 12-kuust aastani väheneb ta kasvu kasvuga umbes 1 cm kõrgune kuus ja kasv umbes 3 kuni 5 untsi. nädal.

Kasvu graafikud

Kuna terved beebid on erineva suurusega, ei ole ükski kaal kõigile imikutele ideaalne. Mayo kliiniku andmetel kasutab teie lastearst kasvuharta, et võrrelda oma lapse kõrgust, kaalu ja pea ümbermõõtu keskmiselt kõigi sama sugupoole ja vanuse alaealistega. Vastavalt tabelitele kaalub kuuekuuline poiss keskmiste protsentiilide kaaluga 14 kuni 21 naela. Ja iga poiss, kes on 28 tolli pikkune, peaks olema 16 kuni 22 naela, ütleb dr Alan Greene, pediaatrilise tervise veebisaidi DrGreene.com.

Suuruse tegurid

Teie 24-nädalane suurus on osaliselt sõltuv tema tervisest, kuid tõenäoliselt ei pea te muretsema, kas ta on väiksem või suurem kui teised lapsed tema suuruse järgi. KidsHealthi sõnul sõltub tema suurus ja kasv ka teguritest, mille hulka kuuluvad: teie ja teie partneri geenid edastatakse talle, tema toitude kogus ja liigid ning hormoonide toimimine, mis reguleerivad tema kasvu erinevat aspekti.

Kasv vs suurus

Kui teie beebi kaal on alati olnud viiendas protsentiil, on ta tõenäoliselt tervislik, kuid ainult väikesel poolel. Pidev, pikkusega ja pikkusega proportsionaalne kasvu muster aja jooksul on olulisem kui tema suurus, ütleb KidsHealth. Arst võib olla seotud ainult siis, kui näiteks teie laps oli kord 30-protsendilises kehakaalus, kuid järgmisel visiidil on ta langenud viiendasse protsentiili.

Probleemide lahendamine

Kui olete mures oma beebi suuruse või kasvu pärast, rääkige oma arstiga. Ole valmis informatsiooni saamiseks, näiteks kui palju ja kui sageli teie laps iga päev sööb, kui kaua see võtab lapsehoidjaks, mida veel teie laps sööb, soolte liikumise väljanägemist ja sagedust ning urineerimise sagedust, ütleb KidsHealth. Kui arst arvab, et teie lapse suurus võib olla probleem, soovitab ta põhjalikumat hindamist.