Õunaõli äädika kasu artriidi jaoks

Artriit on krooniline seisund, mis hõlmab liigesepõletikku. Artriit moodustab, kuna liigeste kõhr väheneb, jättes luud hõõruda teiste luudega, põhjustades põletikku ja valu. Õunaviidri äädikas on traditsiooniline folliikne artriidi ravivorm, kuid seda teaduslikku uurimist ei toeta. Enne mõne alternatiivse ravivahendi kasutamist konsulteerige alati arstiga.

Artriit

Vastavalt haiguste tõrje ja ennetamise keskustele, mis mõjutab ligi 21 miljonit ameeriklast, on artriit USA-s kõige tavalisem puue. Seal on üle 100 eri liiki artriidi, mis erinevad raskusastmega, kuid kõige sagedasem on tüüp osteoartriit või degeneratiivne liigesehaigus. Artriidile ei leitud ravi, kuid valuliku seisundi ravi aitab leevendada sümptomeid. Valulised ravimid, füsioteraapia ja kirurgia on mõned võimalused artriidiga inimestele.

Apple Cider äädika kasu

Õunaviidri äädikat on rahvameditsiinis kasutatud juba sadu aastaid. Arvatakse, et Hipokraat on kasutanud äädikat, et ravida oma patsiente 400 b.C. Marylandi Ülikooli meditsiinikeskuse järgi võib õunasiidri äädika sisaldada mikroobivastaseid omadusi, mis muudab selle looduslikuks mikroorganismideks ja võib toiduvähi raviks kasu olla. E-sideri äädikas on samuti mõeldud kaalulanguse, madalama kolesterooli ja naha paranemise edendamiseks, kuid eMedTV.com sõnul ei ole neid väiteid toetanud.

Äädikas ja artriit

Alternatiivsed tervishoiutöötajad soovitavad ravida artriidi sümptomeid juua õunasiidri äädikat. Arvatakse, et äädikat leevendab artriidiga seotud valu ja aeglustab haiguse progresseerumist. Florida Ülikool soovitab segada 2 tl õunasiidri äädikat klaasi veega. Jooge segu enne iga sööki, et leevendada artriidi valu. Kuigi võib esineda lugusid inimestelt, kes väidavad, et õuna-õunaküünla suhtes on artriidiga seotud reaalset kasu, ei ole ükski uuring nende väidete kinnitanud.

Ettevaatusabinõud

Enne mõne alternatiivse ravi tegemist on oluline, et arutate seda oma arsti poole. Õunaviidari äädikas suudab teatud ravimitega suhelda. Selle kõrvaltoimete hulka kuuluvad tõsine kurguvalu ja madal kaaliumisisaldus veres. Suure happesusega äädikas võib halvendada kõhuvalu, kõrvetised ja iiveldus. Mõnedel inimestel on tekkinud allergilised reaktsioonid äädikas, sh lööve, nõgestõbi, sügelus ja turse. Kuna õunasiidri äädikat ei ole uuritud, ei ole muud kõrvaltoimed teada.