Miks on supp tervislik?

Soe kaussi supp võib külma päeva kohale tuua. See võib olla ka tervislik viis söögi alustamiseks, sest see kipub olema köögiviljades kõrge, täidetav ja energia tihedus vähene. Kuid hommikune supp on parem valik kui konserveeritud supp, sest konserveeritud supp sisaldab sageli keemilist BPA-d ja on suur naatriumisisaldusega.

Paljud ameeriklased ei saa soovitatavat köögivilja kogust. Supp lisamine toitumisele aitab teil suurendada oma taimetoitlust, eriti kui valite taimetoiteli suppi, näiteks gazpachot, tomatipõhist suppi, mida serveeritakse külmalt. 2006. aasta märtsis “Journal of Nutritional Biochemistry” avaldatud uuringust leiti, et gazpacho kasutamine iga päev kahe nädala jooksul aitas suurendada uuringus osalejate C-vitamiini taset. Küpsetatud supid aga tavaliselt ei sisalda C-vitamiini, sest see on kuumustundlik vitamiin. Nad pakuvad teisi toitaineid. Näiteks on köögiviljamahla ja kana-nuudlisuppil valmistatud köögiviljamahlad peaaegu 50 protsenti A-vitamiini päevasest väärtusest ja seleenist ja kaaliumist rohkem kui 10 protsenti DV-st.

2005. aasta jaanuaris “Füsioloogia ja käitumine” avaldatud uuringu kohaselt võivad supid olla erinevad paljudest vedelatest umbes tahke toiduga täidetuna. See tähendab, et saate suppi süüa toiduna, muretsemata, et saate näljased kohe pärast seda, kui olete lõpetanud Söömine. Kui teete toitu suppist, vali kindlasti valk, mis sisaldab valku.

Supid, mis on puljongil põhinevad, on samuti väikese energiakadu, mis tähendab, et neil on suhteliselt vähe kaloreid grammi kohta. Energia tihedusega madala energia taseme valimine aitab teil täita vähem kaloreid, hõlbustades kehakaalu alandamist. 2005. aasta juunis avaldatud uuringus “Rasvumisuuringud” leiti, et süüesupp kaks korda päevas vähese kalorsusega dieedi osana viis 50-protsendilise kaalukadu rohkem kui sama palju kaloreid sisaldava energiasisaldava toidu tarbimine.

Kreemipõhised supid võivad olla suures koguses rasvasisaldusega ja kaloreid, nii et nad on vähem terved kui puljongipõhised supid. Näiteks New England clam chowder on 201 kalorit ja 10 grammi rasva topsi kohta, võrreldes 90 kaloriga ja 0,8 grammi rasva köögiviljasuppiga. Normaalselt süües konserveeritud supp võib suurendada teie bisfenooli A või BPA taset, kemikaali, mis võib suurendada teie südamehaiguste ja diabeedi riski, märgib uuringu, mis on avaldatud “American Medical Associationi ajakirjas” avaldatud novembris 2011. Samuti on konserveeritud supid Üks Ameerika naatriumi peamistest allikatest. Isegi vähendatud naatriumipuppudel võib olla umbes 20 protsenti naatriumi DV-st. Tehke oma supi kodus, kasutades värskeid koostisosi, saate vältida BPA-d ja piirata naatriumi lõppsihis.

See suurendab taimse tarbimise

See on täitmine

See on madal energiataskus

Õige supi valimine