Millised on hapnemata leiba eelised?

Enne pagarite avastamist pärmi jõududele tehti leiba hapnemata, mis tähendab, et see ei tõusnud. Kuigi võite mõtlema matzo, kui keegi ütleb, et hapnemata leib, on ka pita leib ja tortillad hapnemata leiva tooted. Hapendatud leibad pakuvad lisaks toidule sordi lisamisele mitmeid tervisega seotud eeliseid. Kuid kindlasti lisage teraviljasordid, et saada kõige rohkem kasu.

Tervislikud kalorid

Kuigi nende toitumisharjumused on erinevad, on hapnemata leivatooted suures osas rasvade ja kalorsusega ning on hea süsivesikute allikas. Näiteks 1/2-untsiga täisnumuliha serveerimine on rasvavaba ja sellel on ainult 49 kalorit, 11 grammi süsivesikuid ja 2 grammi valku. Väike terve nisutortiil on kaloritest ja rasvast kõrgem, kuid süsivesiku ja valgu allikas on üks tortilla koguses 127 kalorit, 4 grammi rasva, 19 grammi süsivesikuid ja 4 grammi valku.

Fiberi allikas

Hapukamme leiva täistera versioon on hea kiudaine allikas, 2 grammi väikeses pita või 1/2 untsi matzo ja 4 grammi terve nisutortiiliga, mis vastab 8 protsendile ja 16 protsendile igapäevasest väärtusest, Vastavalt. Vastavalt Helpguide.org-ile on üheksakümmend protsenti ameeriklastest ebapiisavat kiudaineid oma toitumisel. Fiber pakub mitmeid tervisega seotud eeliseid, mis ulatuvad teie tavapärasest kaugemale. Võib suurendada oma tarbimist, kui süüa rohkem terve teralisest hapnemata leiba, võib samuti parandada südame tervist, vähendada diabeedi riski ja lihtsustada kehakaalu.

Rikas B-vitamiinides

Täisteravise hapnemata leiba võib aidata teil täita oma igapäevaseid B-vitamiini vajadusi, sealhulgas väikseid koguseid riboflaviini, pantoteenhapet, niatsiini, folaate, vitamiini B-6 ja tiamiini. Igal B-vitamiinil on oma keha spetsiifiline roll, kuid nad töötavad ka selleks, et aidata teil sööta toidust energiat saada. Siiski on oluline märkida, et hapnemata leib ei ole hea allikas vitamiinist B-12, mis looduslikult leidub ainult loomsetes toodetes.

Aitab teil võidelda vabade radikaalidega

Hapnikuvaba leib on rikkalik ka mangaani ja seleeni, mis on kaks mikroelementi, mis toimivad teie kehas antioksüdantidena. Mõlemad 4-tollised täisterataste pita ja 1/2 untsi mattidest vastavad rohkem kui 20 protsendile mangaani päevasest väärtusest. Sama pita serveerimine vastab ka 18-protsendile seleeni päevasest väärtusest, samal ajal kui üks kogu-nisu tortilla vastab 22 protsendile päevasest väärtusest. Antioksüdandid on ained, mis kaitsevad teie rakke vabade radikaalide poolt tuntud kemikaalide kahjustuste eest. Kahjustuste vähendamine võib aidata vananeda ja vähendada teatud haiguste nagu Alzheimeri tõve, Parkinsoni tõve, diabeedi ja südamehaiguste riski.