Mis on surnud lihased?

Arst, isiklik treener või füsioterapeut võib kasutada terminit “surnud lihased”. See on viis, kuidas kirjeldada lihaseid, mille toitained on ilma jäetud, enam ei kasutata, see on vigastatud või on see lihtsalt kasutamata, kuna seda ei kasutata. Mõiste konteksti mõistmine aitab teil määrata, kas lihaseid saab taaselustada.

Dead Tissue

Surnud lihased võivad viidata lihasele, mis on ilma hapniku ja toitaineteta ning ei ole enam aktiivne. Näiteks mõnes südamelihases sureb osa südamelihast, kuna nende toitainete verevarustus on blokeeritud. Teine surnud lihase juhtum võib tekkida kambri sündroomi ajal, mille jooksul teie lihaste rõhk kasvab nii palju, et Verevool väheneb. Kui verevool on kadunud, ei saa hapnikku ja toitaineid koesse jõuda ja see võib surra. Konderuumi sündroom mõjutab rühmituste või sektsioonide – käte või jalgade lihaseid, närve ja veresooni. Kondoakumi sündroom võib olla äge, tekitades intensiivset valu ja võimalikku tuimust või halvatus ning võib põhjustada luumurrud, rasked verevalumid, purustamised või steroidide kasutamine. Kroonilise sektsiooni sündroom ilmneb koos treenimisega ja seda iseloomustab tuimus, lihaste paisumine ja jalanõude kahjustumine. Kuigi ägeda ruumi sündroom nõuab viivitamatut arstiabi, kroonilise sektsiooni sündroom tavaliselt kaob, kui te lõpetate kasutamise ja ei põhjusta surnud lihaskoe.

Dead Leg

Surnud jalg toimub peamiselt kontaktidel, näiteks jalgpallis või ragbi. See viitab vigastusele, mis mõjutab rehvi esiosa neljapoolsete lihaste tugevat mõju. Lihased purustatakse luude vastu, mis põhjustab pisaraid. Kahju tagajärjeks on vahetu valu ja võib ajutiselt piirata liikumisulatust. Surnud jala on tõsine verevalumid või katvus, mille skaalal on 1 kuni 3 – esimese klassi raskusaste on vähem raskekujuline kui 3. klass. Surnukehad võivad kahjustada jalgsi ja muud liikumist ning neil on tõsiseid tüsistusi.

Põletik

Sündroom, mida nimetatakse “surnud tuhaks”, tähistab kõõluste põletikku gluteus medius’is, mis on üks kolmest suurest iluliista lihast. Tavaliselt tekib siis, kui teie gluteed ei tööta korralikult. Näiteks kui sa oled laua taga kogu päeva ja hüpata kohe kõva treeninguni ilma soojendamata või korduvat tegevust, nagu töötab ilma ristkoolituseta. Kui puusaliigese paindjad, lihased puusade ees on liiga pingulised ja aktiveeritud, on tuharalihas raskusi sisselülitamisel ja tööl, mida nad peaksid oma keha võimendamisel tegema. Selle tagajärjel jõuate vigastatud või valu, kui keha kompenseerib.

Surnud lihase taastamine

Lihaskude, mis on tõeliselt surinud, näiteks südameatakk, ei saa elustada. Võib aidata ajukahjunevaid või mitte töövaid lihaseid. Surnud jala, jää, puhata ja tihendatud on kohe viis, kuidas valu leevendada. Kui verevalumid on rasked, siis pöörduge arsti poole, näiteks juhtudel, kui kõndimine on raskendatud või võimatu ning turse kaasneb verevalumiga; kui teie gluteen lihased on surnud – see tähendab, et nad ei põle ega põhjusta teie vigastust – venitus Ja jõutreening võib aidata neid uuesti avada. Võimalik, et teil on vaja diagnoosida füsioterapeudi või isikliku treeneriga. Korrapäraselt lisage oma harjutamisruumile selliseid liigutusi nagu puusaliigese pikendused, kobarad ja sillad. Massaaž võib samuti aidata neid lihaseid stimuleerida, suurendades piirkonna verevoolu.