Millised on Paleo dieedi eelised?

Vähese süsivesinike dieedi vorm, Paleo söömisviis soovitab tarbida ainult toitu, mis on saadaval enam kui 10 000 aastat tagasi paleolüütilise ajastu ajal. See tähendab toitu nagu teraviljad, piimatooted, rafineeritud suhkur ja kaunviljad, keskendudes lihale, puu-ja köögiviljale. Kuigi Paleo dieeti kritiseerivad, on see potentsiaal teie tervisele mitmeid eeliseid pakkuda.

Cavemani köögi mõjud

Dr Loren Cordain avaldas “Paleo dieedi” 2010. aastal. Samuti on uuritud sellist tüüpi söömist muude nimetuste all, nagu jahimees kogutava dieedi, kiviaja dieedi ja koopasööjate dieeti. 2009. aastal Clinical Nutrition’i Euroopa ajakirjas avaldatud uuringus jõuti järeldusele, et paleoliitide tüüpi toit parandab vererõhku, glükoositaluvust ja lipiidiprofiile – isegi ilma kehakaalu languseta – ja suurendab insuliini tundlikkust, vähendades samas insuliini sekretsiooni. Aastal 2010 avaldas “Nutrition & Metabolism” uuringu, milles kinnitati, et kaloreid arvestades on paleoliitiline toitumine Vahemere dieedil küllaldavam. See mõjutab ka II tüüpi diabeedi. 2009. aastal 2009. aastal avaldatud uuringus “Kardiovaskulaarne diabeetoloogia” jõuti järeldusele, et Paleo dieet parandas 2. tüüpi diabeediga patsientidel glükeemilist kontrolli ja südame-veresoonkonna riskifaktorit.