Mis on seksuaalne asendusraamat?

Seksuaalne surrogaat aitab patsientidel seksuaalprobleeme lahendada, kui ta tegutseb aktiivse partnerina, kellega jagada füüsilist ja emotsionaalset intiimsust. Ravi võib hõlmata või mitte sisaldada seksuaalvahekorda. Surrogaadid on sageli sertifitseeritud sellistes valdkondades nagu nõustamine, psühholoogia või seksuaalsus ning nad töötavad tihti psühholoogide ja teiste psühholoogide abiga patsientide abistamiseks. Ravi on sageli osa lõõgastusviisidest, sotsiaalsete oskuste ja seksuaalset liigutamist. Enamik surrogaatoreid on naised ja enamik kliente on mehed, kuigi on ka erandeid. Inim seksuaalteadlased William Masters ja Virginia E. Johnson tutvustasid kontseptsiooni 1970. aastal.

Kandidaadid

Seksuaalsete surrogaatide kliendid tulevad sageli teraapiasse, et lahendada kogemuste puudumisega seotud küsimusi, intiimsuse hirmu, madalat ärritust või soovi ning häbi tundeid. Täpsemalt, surrogaadid aitavad sageli enneaegse ejakulatsiooni, impotentsuse, täiskasvanu neitsilikkuse ja viivitusega ejakulatsiooni patsientidel sageli. Los Angelese seksuaalülekande teostaja Tara Livingtsoni sõnul võivad kliendid ulatuda 18-85-aastasest, ühekordsest, valgest või sinist kraedest, üliõpilastest või juhtivtöötajatest nii kehaliselt kui ka füüsiliselt vaidlustatud.

Roll

Vastavalt Livingstoni sõnul toimib surrogaat nagu juhendaja ja õpetaja ning see ei ole väljanägemise poolest ideaalne naine. Tema roll on olla kaastundlik, hooliv ja õrn, sest ta juhendab teid tervislikuma eneseteadvuse ja seksuaalelu poole. Tema poolt ravi peamised atribuudid on tema väljaõpe, kogemused, ülevaade ja suhtumine – mitte tema välimus. Surrogaadid on üldiselt “igapäevaelus” naised.

Ajakava

Ravi aeg varieerub sõltuvalt kliendi vajadustest, kuid sageli kestab neli kuni kuus kuud. Mõned seksuaalsed probleemid tulenevad sügavatest psühholoogilistest probleemidest ja neid saab lahendada alles siis, kui nendega tegeletakse. Sugulane asendusliige kohtub tavaliselt kliendiga kord nädalas, et pidevalt edeneb.

Väärarvamused

Peamine müüt, et seksuaalsed surrogaadid võitlevad, kui nad oma tööd teevad, on see, et nad on prostituudid. Vastavalt Livingstoni sõnule on prostitutsioon meelelahutuslik ja keskendub peamiselt seksuaalse pinge vabastamisele, stsenaariumi juhtiv klient. Teisest küljest on seksuaalse surrogaat “igasugune seksuaaltegevus – kui terapeut peab seda vajalikuks – on kommunikatsiooni, hariduse ja tervendamise kõrvalekalle”.

Ekspertide ülevaade

Kogemuste ja väljaõppe kaudu toovad seksuaalsed surrogaadid ainulaadse seksiteraapia perspektiivi. Livingstonil on välja kujunenud palju seksuaalsete probleemide päritolu ja sellest tulenevalt, kuidas neid kõige paremini kohtlema. Tema sõnul on seksuaalprobleemid sageli “üldse mitte seksuaalsed”. Viha, pahameele, pettumuse ja tagasilükkamise emotsioonid võivad ilmneda kui suguelundite probleemid ja “erootilise raja funktsionaalsuse blokeerimine”. Vigastatud ejakulatsioon ja muud orgasmiga seotud raskused on tihtipeale tulemus. Teisest küljest, Livingstoni sõnul on mõned probleemid füsioloogilised. Näited on erektsioonihäired, soovi puudumine ja enneaegne ejakulatsioon.