Kaubanduslikult tõusnud kana puudused

2007. aastal kulutas ameeriklased kana kohta umbes 139 USA dollarit, nagu teatas Ameerika liha instituut, mistõttu see on üks kõige populaarsemaid tarbitavaid liha. Kanaageriturul domineerivad mitmed suured ettevõtted. Need ettevõtted on kasvatanud kana teaduseks, kuid selle teadusega kaasnevad paljud puudused. Kui teil on muret selliste probleemide pärast nagu antibiootikumide manustamine ja loomade julm, kaaluge vaba imetajate või mahepõllumajanduslike lindude ostmist.

Kaubanduslikult kasvatatud kanad tõusevad rahvarohketel tingimustel. Selle tulemusena levivad nakkused ja bakterid lindude seas kergemini. Kaubanduslikult kasvatatud kanad põhjustavad tõenäoliselt salmonelloosi, mis põhjustab haigusi inimestel. Salmonelloosi mürgituse sümptomiteks on kõhulahtisus ja oksendamine, haiglaravi või isegi surm tõsiste juhtude korral.

Kaubanduslikult tõusnud kanad on tihti kinni ilma valgustita ja välitingimustes. Loomade õiguste kaitsjad nimetavad neid tavasid julmadeks ja tarbetuteks tervislike kanade kasvatamiseks. Kui te hoolite sellest, kuidas teie kana enne tapmist töödeldi, on see kaubandusliku kana pidamise eriline puudus.

Kaubanduslikult kasvatatud kanad on sageli söödetud antibiootikume, et vältida haiguse levikut taludes. Kuigi toidu- ja ravimiamet nõuab uimastite manustamise ja tapmise ooteaega, et vähendada kana süsteemis sisalduvate ravimite jääke, ei muuda see ravimite manustamist. Kasutatavad antibiootikumid on inimestele samad. Põllumajandustootjad manustavad antibiootikume haiguse ennetamiseks, mitte seda raviks, mis võib soodustada antibiootikumide resistentsete bakterite arengut.

Enamik kommertselt tõusnud kana süstitakse töötlemise ajal soola või mononaatriumglutamaadi lahusega. Nende lahuste lisamine suurendab kana ja säilib selle roosa värvi. Samuti suurendavad nad liha naatriumisisaldust ja võivad tundlikel inimestel põhjustada terviseprobleeme. Liiga palju naatriumi tarbimine on seotud kõrgvererõhutõve või kõrge vererõhuga, mis võib olla seotud ateroskleroosi ja muude vereringeprobleemidega.

Ajakohastatud ajakirjas “Environmental Health Perspectives” avaldatud uuring avaldas 2008. aasta aprillis kaubanduslikult tõusnud kanad, mis on inimeste tervisele ohtlikud. Mõned ettevõtted on lõpetanud nende ühendite kasutamise, kuid kaubanduslikult kasvatatud kanad võivad siiski sööta sööta, mis sisaldab Tapetud kanade osad, väljaheited, plastmassid ja terade rohkus. Mõnes söödas on ka arseen, mis aitab kana lihavärvi roosa, kuid võib olla ohtlik inimeste tervisele. Halva kvaliteediga sööt võib tähendada halva kvaliteediga liha.

Salmonella

Ebainimlikud tingimused

Narkootikumid

Lisandid

Sööda kvaliteet