Kümme parimat ingveri eelist

Ancient ravitsejad kasutasid Zingiber officinale taime ja sellega seotud liikide juuri, et ravida mitmesuguseid tervisehäireid. Kaasaegsed teadlased on dokumenteerinud mitmeid selliseid tervisemõjusid ja tarbijad ostavad igapäevaselt suures koguses ingverit. 2011. aasta mai kirjas pealkirjaga “Toiduaineteaduse ja toitumise kriitilised ülevaated” on kirjeldatud, kuidas see ravim võib mängida rolli südame-veresoonkonna probleemide, seedetrakti häirete ja diabeedi ravimisel. Kuigi paljutõotav on, tuleb selliseid andmeid kinnitada enne, kui ingverid saavad alternatiivses meditsiinis põhitoiduks.

Tapab vähirakke

2011. aasta septembri aruandes “BMC täiendav ja alternatiivne meditsiin” vaadeldi ingveri mõju rinnavähirakkudele. Uurijad eksponeerivad kultiveeritud rakke ingveri infundeerimisel ühe testimisseansi jooksul. Ingver tappis paljusid vähirakke ja aeglustas teiste kasvu.

Vähendab rasva kogunemist

Uuringu “Toidu ja põllumajanduse teadusajakiri” september 2011 väljaandes hinnati ingveri mõju rasvade imendumisele. Rottid said igapäevaseid ingveri annuseid kaheksa nädala jooksul. Selline ravi hõlbustas rasvade seedimist ja energia taset. Need muutused takistavad keha rasva kogunemist.

Vähendab mobiilset turset

2011. aasta novembri numbris “Toit ja keemiline toksikoloogia” tehtud eksperiment määrati ingveriekstraktide mõju rakulisele tursele. Autorid sidusid kultiveeritud ajurakud shogaooliga – ingveris leiduva toimeainega. See kokkupuude vähendas turse, suurendades soojusšoki valguse tootmist.

Suureneb salivatsioon

2011. aasta juunis avaldatud Acta Medica Iranica aruandes testiti ingveri mõju süljeeritusele laboriloomadel. Rotid said ingveri süsti ühe testimisseansi jooksul. See ravi suurendas süljeerundit seitsme minuti jooksul. Suurem süljeeritus vähendab hammaste probleemide esinemist.

2010. aasta septembri paber “India ajakirjas Pharmaceutical Sciences” katsetas ingveri võimet maksa kaitsmiseks. Laboratoorsed loomad said esmakordselt toksiini, mis teadaolevalt põhjustab maksakahjustusi. Imetajate antud rotid ei näita kontrollis ilmnevat kahju. Ingver jäi tõhusaks ja ohutuks – isegi siis, kui seda manustati suurtes annustes.

Uurimuse “Journal of Ethnopharmacology” september 2011 väljaandes vaadeldi ingveri mõju valu tundedele. Teadlased süstivad kõigepealt ärritavat hiirte käpa. Ekstraheeritud ingveri samaaegne süstimine blokeeris toksiini põhjustatud valu.

Uuring “Reproduktiivteadused” 2011. aasta juuni väljaandes hindas ingveri mõju naissoost näriliste emakale. Rottidel, kellele oli antud ravim, oli kontraktsioonide arv suurem kui platseebo korral. Emaka stimulandid nagu ingver võivad aidata tagada tervislikku sünnitust.

2011. aasta aprilli aruandes “Keemia ja bioloogiline mitmekesisus” hinnati loodusliku ingveri mõju kahte tüüpi mikroobidele. Teadlased tabasid ühe testimise seansi ajal viie bakteri tüve ja nelja imetajate ekstraktide tüve. Metsik ingver kergesti surmas mõlemat tüüpi mikroobid.

201. aasta detsembrikuu numbris “Gastroenteroloogia ja hepatoloogia ajakiri” antakse aru ingveri võimest paraneda eksperimentaalsetes haavandites. Esimesed teadlased indutseerisid laboratoorsetes rottides haavandeid. Nende haavandite ravimine ingveriga kolm päeva piiras haavandumist ja soodustas paranemist. Autopsioonid näitasid, et ingveri antioksüdandid on vahendanud neid toimeid.

Ingveri antioksüdantsed mõjud pakuvad ka teisi tervisega seotud eeliseid. 2011. aasta juuni toiduseadus ja keemiline toksikoloogia käsitles ingveri ekstrakti mõju neuronaalsele naisele – Alzheimeri tõve sümptomile. Ringerid, kellele manustati gingerooli – ingveri toimeainet – oli vähem naastu kui need, kellele manustati soolalahust.

Kaitseb teie maksa

Blocks Pain

Suurendab emaka kokkutõmbumist

Tapab mikroobid

Parandab haavandeid

Vältida neuronaalset plaastrit