Mida teie keha teeb raseduse 5 nädala jooksul?

Viie nädala tagant rase, on teie laps tegelikult arengus kolm nädalat. Raseduse ajakava algab teie viimase menstruaaltsükli esimesel päeval, mis on umbes kaks nädalat enne sündi. See on aeg teie kehale hormonaalsed muutused ja kiire areng teie lapsele.

Sümptomid

Rasedatel viis nädalat ei pruugi te isegi teada, et olete veel rase või võisid äsja teada saada. Teie aeg on ainult nädal hilja ja võite arvata, et see on teel väikese puhitus, mida võite tunda. Selles raseduse staadiumis on naiste peamine sümptom väsimus. Teised raseduse sümptomid, mida te võtate viie nädala jooksul, hõlmavad rindade hellust, liigset sülget, toidukordust või ahistusi, hommikust haigust ja sagedast urineerimist vastavalt sellele, mida oodata.

Lootearendus

Teie beebi areneb kiiresti viie nädala jooksul. Ta on umbes millimeetrit pikk. Viie nädala pärast hakkab tema süda hakkama arenema. Sel nädalal algab südametegevus ja süda hakkab verd pumbama. Nabavääd on moodustunud, nagu ka käe- ja säärepungad.

Kaalutlused

Kuna teie beebi elulised elundid arenevad kiiresti viie nädala jooksul, on oluline anda talle toitaineid, mida ta vajab. Kui te pole veel tervislikku toitu sööma hakanud, peaksite alustama kohe. Puuviljad, köögiviljad, lahjad valgud, täisteratooted, piim ja mõni õli on kõik vajalikud tervisliku raseduse dieedi komponendid. Vastavalt vanematele mõeldud andmetele peab enamik rasedaid naisi raseduse ajal võtma umbes 300 kalorit.

Ärahoidmine

Illegaalsete narkootikumide kasutamisel võivad teatud börsiväliselt valmistatud ravimid, toidulisandid, alkohol, nikotiini tooted ja kofeiin tekitada probleeme areneva beebi jaoks. Kui kasutate neid aineid, on nüüd parim aeg lõpetada. Teie beebi aju ja muud elutähtsad elundid hakkavad moodustuma raseduse viiendal nädalal.

Hoiatus

Ameerika raseduse ühingu andmetel on umbes 1-l 60 -l rasedal naisel emakaväline rasedus. Emakaväline rasedus on see, mis esineb väljaspool emaka, kõige sagedamini munajuhtmes. Selle seisundi märkide hulka kuuluvad vaginaalne verejooks, tugev kõhuvalu, minestamine, nõrkus, pearinglus ja maoärritus. Veel üks risk raseduse ajal on rasedus.