Millised on keemilise koorimise liigse tursega seotud protseduurid?

Keemiline koor on keemilise lahuse kasutamine, mis põleb kahjustatud naharakke näole. Keemilise koorimise eesmärk on naha noorendamine, mis annab nooremale ilme. Erinevad keemilised koorekihid, mis erinevad naha läbitungimise sügavuse poolest. Seal on pindmised peelsid, nagu need, mis on valmistatud alfa-hüdroksühappeidest või AHA-st, keskmise sügavusega tungimisega peelised, mis koosnevad trikloroäädikhappest või TCA-st, sügavast läbipaistmatusest või fenoolkestest. Turse on pealsete, eriti keskmise ja sügava läbitungimisega pealsete kõrvaltoime. Järgige hooldusjärgseid juhiseid ja pöörduge oma arsti poole, kui tunnete, et teie turse on liiga suur.

Kes täidab

Patsientide käsiraamat Keemiliste koorikute järgi on olemas piletid, mida saate endale osta ja kodus teha, kuid neil on minimaalselt efektiivne AHA kontsentratsioon 10 protsenti või alla selle. Arstid saavad kasutada AHA tooteid, mille kontsentratsioon on 30-70%. Arst peab manustama ka TCA-d ja fenoolkilpe, kuigi fenoolkilpe ei kasutata sageli armide ja toksilisuse ohu tõttu. Arstid jälgivad, et keemiline koorimine oleks põhjalikult seotud kõrvaltoimetega, näiteks turse.

Turse

Keemilisest koorest tingitud turse on normaalne ja võib isegi olla üsna äärmuslik. AHA koor pärast tuimest on minimaalne, kuna see on nii pealiskaudne. Turse pärast TCA kooril on intensiivsem ja süveneb veel 48 tundi pärast protseduuri. Blisterid võivad moodustada nahal, seejärel puruneda, veelgi intensiivsemaks turse, kuigi see kõrvaltoime on normaalne. Pärast fenoolkest on paistetus kõige intensiivsem ja võib isegi põhjustada silma sulgemist. Mõlemat tüüpi koorimine peaks paaril päeval paisuma. Kui olete mures, et teie turse on halvem kui see peaks, pidage nõu oma arstiga.

Pärast hooldust

Pärast sobivat järelhooldusjuhist aitab vähendada turse ja parandab paranemist ja paranemist. Pärast TCA-d või fenoolilahust imetage oma nägu päevas mitu korda päevas fenoolkilestest. Pärast leotamist kasutage salvi vastavalt arsti juhistele. Näo turse vähendamise eesmärgil tõstke oma peaga lamamist. Ärge asetage külmale kompressile ega jääle oma näole ilma arstiga rääkimata, kuna nahk on haavatav ja tundlik. Vältige päikest, kui teil tekib turse, nii et see ei ärrita ega nahka kahjustada.

Tüsistused

Tüsistused on haruldased, kui protseduuri teeb arst. Tüsistused, mis võivad põhjustada turse, hõlmavad blokeeritud poorid või bakteriaalset infektsiooni. Kõik need tingimused nõuavad arstiabi. Kui teil on infektsioon, võib teie arst välja kirjutada antibiootikumi.