Millised on paprikate tervisega seotud eelised?

Bellipiprad pakuvad roogadele rohkem kui lihtsalt värvi ja kruusid. Need elutavad köögiviljad on väärtuslike toitainete, kiudainete ja antioksüdantide allikas. Saadaval aastaringselt on paprikad tipptasemel augustis ja septembris. Bellipiprad tulevad roheliseks, samuti valmivad versioonid, mis muutuvad punaseks, kollaseks, oranžiks ja purpurpunaseks. Nende köögiviljade sisaldamine toidus suurendab teie tervist.

Rohelised paprikad pakuvad A1-vitamiini 149 g kohta ligikaudu 551 rahvusvahelist ühikut või RÜ või umbes 1 tassi hakitud. Selles vitamiinis, mis on terve nägemise seisukohalt oluline, on punased paprikad kõrgemad ja 4666 rahvusvahelist ühikut – peaaegu päeva väärtuses, mis põhineb 2000-kalorikust toidust. Tassi värsketest purustatud pipartest annab üle 100 protsendi antioksüdandi C-vitamiini päevasest väärtusest, mis toetab kude tervist ja immuunsust. Peppers pakuvad ka foolhappeid, mis toetavad punaste vereliblede toimimist ja on eriti olulised rasedatele naistele, kuna see aitab vältida teatud sünnidefektide tekkimist sündimata lastel. Folaat võib aidata ka kolorektaalse vähi ennetamist, kuid uuringud on ebakindlad. Bellipiprad on ka vitamiini K allikas, mis on oluline vere hüübimisfunktsiooni jaoks.

Spetsiaalne antioksüdandi tüüp, mida tuntakse lükopeenina, annab punase paprika oma värvuse. See on karotinoid, mis aitab võidelda vabade radikaalide vastu, mida loodusliku keskkonnatoimega kokku puutub. Lükopeen võib samuti aidata vältida teatud tüüpi vähki, eriti eesnäärmevähki meestel. Kollane ja oranž pipar on ka karotenoidide rikas, mis võib kaitsta teie südant südame-veresoonkonna haigustest.

Kõik paprika värvid on suureks kaaliumisisalduseks. See mineraal aitab hoida teie kehas vedelike ja mineraalide tasakaalu, suurendades lihaste funktsiooni ja reguleerides vererõhku. Üks tass rohelist pipart sisaldab 261 mg kaaliumi, punastel ja kollastel sortidel pakutakse üle 300 mg tassi kohta. Kollaste paprikatega pakutakse 3 g kiudu tassi kohta, mis aitab reguleerida seedimist ja kolesterooli taset.

Üks tass hakitud pipart sisaldab 30 kuni 40 kalorit. Peppers pakuvad magusat maitset ja rahuldavat kruusid, mis muudab nad hea asendaja kõrge kalorsusega kiibid nagu hummus või salsa. Sauteed pipar muudab tervisliku kaasneva kana fajitas ja praadimise. Lisage pipartele salatiid või suupisteid, et suurendada toitemahtu, ilma et annaks märkimisväärseid kaloreid.

Vitamiinid

Karotenoidid

Lisahüved

Kaloreid