Milline on normaalne veresuhkur üle 60-aastastel inimestel?

Vanus ei ole fikseeritud ohutu veresuhkru taseme määramisel. Kuid II tüüpi diabeedi tekke oht suureneb koos vanusega. Suhkurtõbi on tingimus, mis tekib, kui veresuhkru tase tõuseb, kuna keha ei saa normaalselt suhkru tüüpi nimetada glükoosiks. Kui teil on ülekaaluline ja üle 45-aastane, soovitab Ameerika diabeediassotsiatsioon teie järgmise regulaarse meditsiinilise eksami ajal diabeediga testida. Kui teie kehakaal on normaalne ja te olete üle 45-aastane, küsige oma arstilt, kas testid on asjakohane.

Diabeet

Glükoos on organismi peamine energiaallikas ja veresuhkru taset reguleerib hormooninsuliin, mis tehakse pankreases. 1. tüüpi diabeet tekib siis, kui kõhunääre ei tooda ühtki või piisavalt insuliini. Kaugemal levinud 2. tüüpi suhkurtõve korral ei reageeri organism tavaliselt insuliini sekretsioonidele. Nii lapsed kui ka täiskasvanud võivad diabeedihaigestuda. Sümptomiteks on äärmine janu, suurenenud urineerimine ja seletamatu kaalukaotus.

Vere suhkur

Selleks, et kontrollida, kas teil on kõrge veresuhkur või teil võib olla diabeedi tekke oht, võite võtta tühja kõhuga glükoositesti või FGT või suukaudse glükoosi tolerantsi testi või OGTT-i. Enne mõlema katse tegemist peate kiirelt üle minema. FGT-testiga mõõdetakse vere glükoosisisaldust esimesena hommikul enne söömist. OGTT-testiga mõõdetakse vereglükoosi pärast paastumist ja kaks tundi pärast glükoosirikas jooki joomist. Teie tühja kõhu veresuhkru tase peetakse normaalseks, kui see on alla 100 milligrammi detsiliitri kohta. Kui teie veresuhkru tase on vahemikus 100 kuni 125 mg / dl, peate te peate piiratud diabeetikuteks. Kui te mõõdate 126 mg / dl või rohkem kaks erinevat päeva, on teil diabeet.

Riskid

Ilma testimiseta võite isegi teadvustada, et veresuhkru tase on tavalisest kõrgem, kuid ravi on oluline. Diabeet toob kaasa mitmesuguseid terviseriske, sealhulgas silmade, neerude, veresoonte, südame ja närvide kahjustusi, kognitiivset halvenemist ja dementsust. Lisaks vanusele on teiste diabeedi riskiteguriteks ka ülekaalulisus, kehalise kehalise kasvu puudumine, kõrge vererõhk ja diabeedi perekonna ajalugu. Mõned USA vähemusrühmad on ka kõrgemate haigusseisundi tekkimise ohu all.

Hooldused

Kui teie veresuhkur on piisavalt kõrge, et saaksite pidada diabeetikuteks, võib valida mitu ravivõimalust. Teil võib olla soovitatav teha mõningaid muudatusi oma dieedis ja saada rohkem treeningut. Peate hoolikalt jälgima veresuhkru taset regulaarselt, paar korda nädalas mitu korda päevas. Arst võib välja kirjutada ravimeid või insuliini süste, et kontrollida tase. Mõnel juhul on soovitatav kasutada bariatari kirurgiat või pankrease siirdamist.