Millised on kookosvee kasu nahale?

Väike magus ja veidi soolane, kookospähkli vesi on vaikne joog Vaikse ookeani saartele. Kookospiimast, mis on valmistatud kookospiimast, ei tohi segi ajada kookospiima vett noore rohelise kookospähkli mahlaga. Kuigi kookosvee ja naha vahel puudub otsene seos, sisaldab vesi toitaineid, mis on terve naha jaoks olulised.

Iga keha organ, kaasa arvatud nahk, nõuab vett korralikult toimima. Kuigi Clemson Cooperative Extensioni järgi on vesi alati eelistatav hüdratatsiooniks, on juhuslik klaas kookosveest tervislik hüdraatumisvõimalus, eriti neile, kes vajavad oma jookide maitset. Kookospähkli vesi on vähese kalorsusega, kusjuures 44 kalorit toidetakse 1 tassi kohta ning on oluliste toitainete allikas C-vitamiin, kaalium, kaltsium ja magneesium. Wisconsin-Madisoni Ülikool ütleb, et joobes rohkem vedelikke, nagu näiteks kookosvee, ei muuda teie nahka säravaks ja säravamaks, kuid see hoiab selle tervena.

Süsivesikud, mis muutuvad teie organismiks seedetrakti ja ainevahetuse kaudu glükoosiks, on naha tervise oluline toitaine. Enamik kookosvee kaloreid pärineb süsivesikutest, 10-grammistes portsjonites serveerides 1 tassi. Linus Paulingi Instituudi andmetel on teie naha peamine energiaallikas, mis kasutab nii palju glükoosisisaldust kui teie skeletilihased nagu gluteen joogidest nagu kookospähklikett. Glükoos on samuti naha rakkude oluline komponent. Teie toitumises ei saa piisavalt süsivesikuid, võib mõjutada naha struktuuri ja välimust.

C-vitamiin on naha tervisele oluline toitaine. Üks tass kookosveest sisaldab 24 milligrammi C-vitamiini, mis vastab 40 protsendile selle vitamiini päevasest väärtusest. Te peate piisava koguse C-vitamiini võtma kollageeni, struktuurvalgu saamiseks, mis annab naha jäikuse ja elastsuse ning on tähtis ka haava paranemise jaoks. Antioksüdandina võib C-vitamiin kookospähkli vees kaitsta ka teie nahka päikesekahjustuste eest. Lisaks sellele võib C-vitamiini suurendamine teie dieedil aidata vältida naha kuivamist.

Kuigi kookosvees on toitained, mis on teie nahale kasulikud, ei ole see ravi kõikehõlmav. Nagu jook, teeb see tervislikum valik puuviljamahla, vastavalt Toitumisharjumuste ja Dieteate Akadeemiale, kuna see on väiksem kaloreid ja parem kaaliumisisaldus. Jooge maitsestamata kookosvee, et hoida kaloreid madalal ja toitumisel kasu saada.

Hüdratsioon tervislikule nahale

Energia ja struktuuriga toitained

Vitamiin C elastsuse ja kaitseks

Tervislikum kui puuviljamahl