Mis juhtub, kui te kasutate B-vitamiini puudust?

B-vitamiine nimetatakse mehhanismidena, mis muudavad toitu kütusena. Isegi ühe või mitme B-vitamiini nõrk puudus võib Oregoni osariigi ülikooli poolt läbi viidud 2006. aasta uuringu kohaselt vähendada teie keha võimet ennast parandada pärast harjutust. Raskemad puudulikkuse liigid, mida tuntakse kui aneemiat, segavad energiat ja toimet treeningu ajal. B-vitamiini perekond sisaldab tiamiini või B-1, riboflaviini või B-2, niatsiini või B-3, foolhapet või B-9 ja kõige sagedamini nimetatavaid toitaineid B-6 ja B-12.

Oregoni ülikooli leitud uuringus leiti, et sportlased, kes ei tarbi piisavalt B-kompleksi vitamiine, tunnevad raskusi lihaste ülesehitamisel ja lihaskahjustustest paranemist. Samuti on kannatanud sportlaste tulemuslikkuse tase, eriti suure intensiivsusega treeningute korral. B-vitamiini aneemiaga inimestel võib tekkida pearinglus, väsimus ja õhupuudus, mis sageli halveneb töötamise läbi. Samuti võivad täiendavad sümptomid, nagu peavalu ja valu rinnus, takistada treenimist või takistada seda jätkata.

Mõnes nõiaringis võib B-vitamiini puudusi, mis mõjutavad sportlast tulemuslikkust negatiivselt, töötamise tulemusena halvendada. Spordiga harjutatavad inimesed harjutavad sageli rohkem kui nende mitte-sportlikud kolleegid, mis rikub nende toitainete kogust. Halvad toitumisharjumised süvendavad probleemi. Inimesed, kes väldivad piima ja mune eetiliste või tervislikel põhjustel, leiavad end B-vitamiinide ja mineraalainete nagu kaltsiumi puuduse tõttu. Mõnel juhul võib konkreetne haigusseisund või elustiili tegur häirida teie keha võimet toitaineid imada. Seedetrakti häired, nagu tsöliaakia, võivad samuti põhjustada B-vitamiini puudust, alkoholismi või suitsetamist. Riikliku tervisekeskuse toidulisandite büroo märgib, et vanematele patsientidele ja astmaatilistele lastele võib osutuda vajalikuks kontrollida B-vitamiini puudulikkust tervisega seotud terviseprobleemide tõttu, millega iga elanikkond silmitsi seisab.

Teie arst võib tellida vereanalüüsi, et teha kindlaks, kas teil on spetsiifiline B-vitamiini puudulikkus ja selle raskusaste. Mõnel juhul, nagu ka vitamiin B12, võib arst määrata toitaine süstida. Kasulik võib olla individuaalsete või kombineeritud B-vitamiinide eritoitmine, samuti võib teie igapäevase toiduga lisada palju B-rikas toitu.

Mugavalt on paljudes B-vitamiinides samad toidud. Tumedad, lehtköögiviljad roogid nagu spinat, terve leib, munad, piim, jogurt, täistera pasta, rikastatud teravili, pruun riis, maks ja veiseliha, on kõik head B-vitamiinide allikad. Kui teil on ainult üks B-vitamiin puudulik, küsige oma arstilt, et toit ja toidulisandid on suurepärase toitaine allikana. Vitamiin B12 leidub ainult toiduloomade puhul. Kui teil on B-12 puudus, sealhulgas rohkem toiduaineid, nagu sardiinid ja vasika maksas, võib teie energiat ja treeningut suurendada.

Efektid

Põhjused

Ravi

Toitumine