Mis on kasu kreeka salat?

Kreeka salat on keeruline traditsiooniline tossase rohelise salatiga, mis lisaks tavalisele salatale ja tomatile sisaldab enamasti ka fetajuustu, oliive, kurget, punast sibulat ja oliiviõli. Nende täiendavate koostisosade lisamine on tervislik viis, kuidas oma salati toitumist parandada, lisades salatile peamised vitamiinid ja mineraalid.

Köögiviljad

Suur osa Kreeka salatast koosneb lehtköögiviljadest, tomatidest, sibulatest ja kurkidest. Need on madala kalorsusega ja toitainetega tihedad toidud, mis sisaldavad teie igapäevast dieeti. Salat rohelised annavad teile tervisliku annuse vitamiine A ja C, samuti kaaliumi ja rauda. Colorado State University märgib, et salatikarjad sisaldavad ka toidulisandeid ja antioksüdante, mis on kasulikud ühendid, mis aitavad kaitsta teie tervist, samuti vähendavad teie terviseprobleeme nagu südamehaigusi ja vähki. Üks tassi tomatitest salatil tarnib 24,7 mg C-vitamiini ja 1499 IU-vitamiini A. Kurgid on tervislik kaaliumisisaldus vaid 8 kalorit 1/2-tassi serveerimiseks. Punaseibuse viilud pakuvad täiendavaid A- ja C-vitamiine, samuti väikest kiudaineid.

Oliivid

Enamikus Kreeka salati versioonides on kas mustad või kalamata oliivid, millest igaüks on terve küllastamata rasva allikas. Toit, mis sisaldab terveid küllastumata rasvu, võib aidata teil vähendada südamehaiguste ohtu. Üks suur must-oliiv lisab teie Kreeka salatale vaid 5 kalorit, kuid varustab teid ka väikese koguse kaltsiumi, kiudainete ja A-vitamiiniga. Maggie Greenwood-Robinson märgib oma raamatus “Hea rasva ja rasva rasva”, et söövad oliivid Võib regulaarselt aidata vähendada vere kolesterooli ja aitab neutraliseerida vabasid radikaale, mis võivad põhjustada vähki ja muid kroonilisi haigusi. Pidage silma nelja või viie oliiviga, kuna see on naatriumikas.

Juust

Feta juustu koorimine lisab Kreeka salatale julgeid maitseid, kuid on ka toitev toidulisand. Kasuta salatit mõõdukat kogust juustu, sest kuna see on tervislik, sisaldab see ka umbes 6 g rasva 1 oz-i kohta. Serveerides. Feta juustu kastmine annab teile ka 140 mg kaltsiumi tervete luude ja hammaste toetamiseks. 1 oz. Feta juust serveerib ka 0,82 mg tsinki ja 120 RÜ A-vitamiini. Samuti saadate kaalium-, magneesiumi- ja B-vitamiini jälgi.

Riietus

Kreeka salat kõige tavalisemad apteegid on oliiviõli või vinaigrette. Kuigi need kastmed on suure rasvasisaldusega, on paljud neist kasulikest küllastumata rasvadest, mis võivad vähendada teie südamehaiguste ja kõrge kolesterooli riski ning võivad samuti aidata teil säilitada veresuhkru tasakaalu. Destierige oliiviõli või madala rasvasisaldusega viinamarjavirret üle oma Kreeka salat, et lisada mõni maitse, ilma et oluliselt suurendaksite oma söögi kalorite ja rasva hulka.