Jalgratturite koolitus

Rattaga jalgratturite jaoks on vaja mitte ainult suutlikkust sõita suurel kiirusel ja jämedaks kitsasteks kõverateks, vaid ka suurel määral jalgade tugevust, tuumuse stabiilsust ja lõhkekindlust. See ei ole kaugeltki lihtsalt pedaalimisprobleemide kiireks muutumisest – see hõlmab terve hulk sobivustingimusi, mis tähendab, et teie plaani tuleb kohandada, et tegeleda raja jalgrattaga seotud kõikide nõudmistega.

Tugevus: südamepiirkond

Suurem osa teie koolitusest kui rööbastee jalgrattur peaks ehk paratamatult mööda minema, märkab Jamie Staff, endine USA meeskonna treener ja meeskonna GB ratturid. Töötajad soovitavad eliitratastele jalgsi kuni 20 tundi nädalas. Neile, kes lihtsalt alustasid rööbastee jalgrattaga sõitmist, on igal nädalal kaks peatusjuttu, üks pikem sõit ja iga jõusaali jõutreeningut igal nädalal.

Endurance vs kiirus

Jagage oma jälgimisaega kahte erinevasse erialasse, soovitab Dan Currell, autor “Track Cycling – sissejuhatus”. Peate sisaldama nii kõrgemat, rohkem pikemaajalist tööd kui ka lühemaid ja raskemaid sprintide seansse. Kuid suurema osa teie ajast tuleks kulutada nendele suurema intensiivsusega sprintidele, lisab Currell, kuna enamus rööbastee on üsna lühikesed, sprint sündmuste jaoks on vahemikus 200 kuni 1000 meetrit ja vastupidavustingimuste jaoks 5 kuni 20 kilomeetrit.

Patsiini hoidmine

Kolmel rühma seansil asetage üks kiirem sprindi seanss nädala alguses ja teine ​​nädalavahetusel, kusjuures keskmine pikem sõit. Sprint-istungid peaksid põhinema ümberlülitatavates vahemaades, nii et plaanite võistluses osaleda, nii et töötage oma treenerite ja meeskonnakaaslastega rünnaku plaani koostamiseks. Velodroomipoe veebisait soovitab ka lendavate jõupingutustega sprinke, mis hõlmavad 50 kuni 500 meetri kiirendust, kasutades erinevaid käiku, samuti istungjärke, mis püüavad minna kiiremini sõitja ja käigukastiga, kus kasutatakse madalamat jõuülekannet, kuid Suurendage oma juhuslikkust.

Vajuta Kaalud

Kaalukoolitus on eriti kasulik madalama keha tugevuse ja võimsuse suurendamiseks, mis aitab teil pedaalidele jõudu üle minna ja kiiremini sõita. Austraalia professionaalne jalgrattur Ben Kersten soovitab keskenduda ühejalgsetele ja gluteerivatele harjutustele. Eriti kasulikud on liigutused nagu split squats, ühe jalaga squats, deadlifts, kettlebell kiiged ja jala pressid. Paljud kõrgetasemelised rööbastee jalgratturid on kõrgeima jõudlusega: näiteks kuusnurkne olümpia-kuldmedaliteedi võitja Chris Hoy saab teadaolevalt 227,5 kilo – see on 500 naela.