Kuidas imetada vastsündinute ärkveloleku ajal

Imikud võivad hakata toitma ärkvel ja näljased. Kuid lapsehoidmise tegu jääb imikutele magama jääma. Esimestel elunädalatel võivad beebid, kes magavad enne, kui nad on piisavalt piima tarbinud, võivad olla dehüdratsiooni ja eluvõime halvenemise ohtu. Mõnedel vastsündinutel on rinnaga toitmise ajal probleeme meditsiiniliste seisundite, ravimi ajal manustatavate ravimite või ülemäärase stimulatsiooni tõttu või lihtsalt, et nad ei söö piisavalt, et neil oleks toitumisel ärkvel püsimine.

Aeglane imemine

Uued lapsed hakkavad mõnikord imelikult jõuliselt imama ja aeglustavad nende imemist, kui nad triiviksid. Ärge laske last rinnaga magama jäädes, stimuleerides teda esimesel märgil, mis ta aeglustab. Kui tema imemise rütm aeglustub, siis proovige teda tema lõua all. Teine meetod, mis julgustab lapse kiiremini imema, on rinnakompressioon. Kasutage oma vaba kätt, et suru rinnast, kuhu beebi hooldab. Piimakanalite surumine rinnas suurendab voolukiirust. Rütmilised kompressioonid annavad lapsele imetamise kiiruse ja imeda jõulisemalt.

Hooldussessiooni katkestamine

Kui lapse imemine jätkub aeglaseks, võib hooldussessiooni lühike katkestamine aidata lapsel ärkvel hoida. Lõika imemine, sisestades oma pinky sõrme vahel beebi huule ja areola. Tõmmake nippel välja ja asetage see lapse suhu. Võib-olla peate seda mitu korda tegema, et beebi ärkvel hoida. Hooldusasendite muutmine võib samuti aidata uimaselist beebit üle saada. Näiteks kui teil on hälli asendis õel, lülitage ennast vähem jalutama, näiteks jalgpalli hoidke.

Rindade vahel

Pärast seda, kui beeb lõpetab õendusabi ühel poolel, püüdke teda äratada, enne kui proovite seda teise rinnaga panna. Mõned beebid ärkavad, kui nad on torkinud. See võib aidata lapsel istuda püstiasendis. Kui beebi pärast rippimist ärkama, muuda oma mähe. Väikelapse lahutamine ja külma mähepesu pühkimine võib aidata tal ärkama. Kui ta on ärkvel, jätkake teise rinnaga toitmist.

Murettekitav

Eriti uninete vastsündinutega on väljakutse hoida neid ärkvel piisavalt pikalt, et süüa piisavat kogust. Kuna rinnapiim on kergesti seeditav, tuleb vastsündinutele anda vähemalt 8 korda 24 tunni jooksul. Märgade või määrdunud mähkmete arv näitab, kas laps saab piisavalt süüa. Uued lapsed kaotavad esialgu väikese kehakaalu, kuid peaksid 2 nädalat tagasi saama oma sünnikaalu tagasi. Kui olete mures, et teie laps magab toitmise ajal või uinumisel imetamise ajal, võtke ühendust imetamise konsultandiga või pediaatria büroos.