Milline harjutus on ujumine?

Kuigi ujumine liigestes on kerge, ei ole see südame ja kopsude puhul lihtne, ja see võib olla vigastatu ülepingutamise tõttu. Ujumine on intensiivne aeroobne või südame aktiivsus, see ei anna sulle suuri lihaseid ega paranda oma tasakaalu ega sportlikku jõudlust, välja arvatud kui ujuja. Ujumise nõudlike vajaduste mõistmine, kui seda tehakse harjutustena, aitab teil basseinis paremini toime tulla.

Südame treening annab teile raske hingamise ja suurendab teie südame löögisagedust. Regulaarne kardiotoos parandab teie sobivust ja vastupidavust, nii et saate rohkem ära kasutada ja vähendab südamehaiguse, insuldi või südame-veresoonkonna haiguste tekkimise tõenäosust. Südame võib liigitada kergeks, mõõdukaks või jõuliseks. Ujumine on intensiivne südamehaigus, teie südame löögisagedus tõuseb kõrgemal kui mõõduka südamehaiguse korral ja teie hingamine muutub piisavalt kiiresti, et vältida vestluse tekkimist.

Ujumine on harjutusvorm, millel pole mõju, see ei põhjusta stressi teie liigestel. Selle ainulaadse kvaliteedi tõttu erineb ujumine peaaegu kõigist teistest harjutusvormidest, mida üldiselt klassifitseeritakse kas vähese mõju või suurt mõju. Ujumine on ainus selline harjutus, mis tugevdab vigastatud liigeste ja jäsemete taastamist ilma esialgse vigastuse raskendamata.

Ujumine on suure intensiivsusega ja kõrge kalorite põletamine. Õrnad harjutamisviisid, nagu kõndimine, põlevad suhteliselt vähe kaloreid, välja arvatud intensiivselt tehtud, näiteks mägirontide kiiretõppimine. Üldine ringi ujumine põletab umbes 511 kalorit tunnis, kui te kaalute 160 lb, 637 kalorit 200 lb ja 763 kalorit 240 lb juures. Tegelikud tulemused sõltuvad teie sobivusest ja sellest, kui kiiresti saate ujuda. Tugev intensiivsusega südametegevus, mis on tehtud 75 minutit nädalas, on üldise tervise jaoks oluline. Ujutades kuni 150 minutit nädalas, saate seda harjutust kasutada, et anda lisaväärtust teie tervisele.

Kuigi ujumine ei mõjuta muid harjutusi, võib ujumine olla liiga suur. Raske treenimine on vastunäidustatud neile, kellel on südamehaigus või kellel on insult. Inimene, kes on keskeas või vanem ja ei ole regulaarselt harjutanud, ei pruugi ujumisel hästi teha. Teised vastunäidustused intensiivse intensiivsuse kasutamisel hõlmavad hiljutist valu rindkeres, kalduvus teadvuse kaotamiseks, õhupuudus pärast kerget koormust või valu rindkere, kaela, õlavarre või käsivarsi keskel või vasakul küljel. Kui teil on vastunäidustatud olukordi, võta oma arstile ühendust kliirensiga. Kui soovite kasutada basseinitreeningu ujuvust ilma kõrge intensiivsusega ujumisvõimaluseta, proovige vesi aeroobikat, mis on teie liigestel lihtne, kuid mis on vaid mõõdukas südamevorm.

Jõuline südamehaigus

Ei mingit mõju

Kaloreid

Hoiatused