Tsooni dieedi toitumisplaanid

Biokeemik Barry Sears lõi Zone’i dieedi, tuginedes tema teooriale, et söömine teatud makrotoitainete suhtena iga söögikorra ajal piirab põletikku, kontrollib veresuhkrut ja annab tervislikuma massi. Vastavalt uuringule, mis avaldati “The American Journal of Clinical Nutrition” 2010. aasta augustis, võib see toitumine aidata teil saada piisavalt vitamiine A, C, E ja K, suurendamata teie mikrotasandi puudujääke. Siiski palju matemaatika, et seda dieeti järgida, kuna see nõuab, et saad iga päevaga makrotoitainete teatud suhet.

Põhitõed

Tsooni dieedi toitumisplaan koosneb kolmest einest ja kaksest suupistedest, millest igaüks sisaldab 30 protsenti rasva, 30 protsenti valku ja 40 protsenti süsivesikuid. Naised söövad tavaliselt umbes 1200 kalorit päevas ja mehed söövad seda toitu järgides umbes 1500 kalorit päevas. Teie esimene söögiaja peaks olema tunni pärast ärkamist ja sööma oma ülejäänud sööki ja suupisteid kogu päeva vältel viie tunni tagant, et nälja vähendamiseks. Enamik teie süsivesikuid peaks olema madal glükeemilise indeksi, mis sisaldab enamikku puuvilju ja köögivilju, sest selle toitumise eesmärk on kontrollida insuliini taset; suurem osa teie rasvast peaks olema küllastunud küllastunud monoküllastumata. Määrake munakollased, punane liha ja töödeldud toidud ning vali rasvaallikate jaoks omega-3 rasvapõhised kalad, mandlid, avokaadod ja oliiviõli.

Sample breakfast

Iga söögikorda söömise täpne summa sõltub teie soost ja suurusest, sest suurematel inimestel on vaja rohkem kaloreid kui väiksematel inimestel. Näide Zone hommikusöögi keskmise suurusega naine oleks 2 muna või 4 munavalget segada unts Cheddari juustu ja 1 1/4 tassi brokoli, mis on valmistatud oliivõli, 2/3 tassi vaarikad ja 1 / 4 kaneelipuu. Keskmise suurusega mees vajaks suuremat hulka toitu, nii et ta saaks lisada 2 untsi Kanadast peekoni ja 1/2 ingliskeelset suhkrut, millele on lisatud toitu maapähklivõi teelusikatäis.

Näidispühad

Keskmise suurusega naise lõunasöök võib olla salat, mis on valmistatud 4 tassi spinati, 1/4 tassi aeduba, tassi tomati, 2 untsi kana rinnast, 1 1/2 untsi fetajuustu ja supilusikatäit salatiga Riietus. Keskmise suurusega mees võiks lisada tassi piima, umbes 12 maapähklit ja õuna, et viia söögi kalorid õigele tasemele, säilitades samal ajal süsivesikute, rasvade ja valkude õige osakaalu.

Proovi õhtusöögid

Keskmise suurusega naise tsooni toitumisplaani õhtusöök võib sisaldada 3 untsi lõhet, tass rohelisi oase, millele on lisatud 1 tl sulatatud võid, 1 tass maasikad ja 1 tass piima. Mees võis lisada veel 1 1/2 untsi lõhet, 1/3 tassi keedetud või purustatud kartulit ja teelusikatäis hapukoort, jättes siiski Zone toitumisjuhiste alla.

Snack Ideed

Teie kaks suupisteid peaksid olema suhteliselt väikesed võrreldes söögiga ja keskmise suurusega mees või naine on umbes sama. Suupisteks võiks olla 1/4 tassi kohupiimit, segatuna 1/2 tassi ananassiga ja millele on lisatud 1/4 tl saiakasvutu või 3 ananassi, virsiku ja 1 tükk juustu.